OVERZICHT
26.10.2017

The expo will be closed during the exhibition

Een denktank of onderzoekslabo voor iedereen die de blik op zijn of haar werk wilt verruimen of uitdiepen. Een open ruimte waar ideeën interactief en vakoverschrijdend kunnen rijpen en vorm krijgen. Dat is waar het Monumentaal Atelier voor staat, zo kan je lezen op hun website. Leerlingen volgen er een individueel traject waarin het procesmatig uitbouwen van ideeën tot concrete voorstellingen leidt. En dat verwoordt perfect wat er op deze expo te zien is.


De studenten van het derde jaar van het Monumentaal Atelier (MoAt) van de Kunstkoepel, academie voor beeld van Bilzen, zijn vertrokken van iets wat dichtbij hen staat en hebben daar een persoonlijk werk van gemaakt. Maar écht persoonlijk, ze hebben zich moeten blootgeven ten opzichte van zichzelf, maar ook ten opzichte van de vele bezoekers die we hier verwachten.


Elk werk is anders en dat maakt deze expo meer dan boeiend. En toch was het geen puur individueel proces. Er was een mooie samenwerking tussen de studenten, zelfs tot in de late uurtjes. Dat toont nog meer aan dat hun hart en ziel hierin ligt.


Dat van hen en dat van hun leermeester, Petrus Vanlessen, bezieler achter deze expo. Hij streeft naar perfectie en is veeleisend, maar dat dit zich loont, is hier duidelijk te zien.


Verder konden ze ook rekenen op de deskundige begeleiding van Annemie Van Laethem en Eric Croux, twee externe grootheden binnen dit werkveld en bekend van vermaarde tentoonstellingen in Kasteel Oud-Rekem. Het zijn één voor één boeiende werken, een bezoekje waar. Nog te bezichtigen tot 29/10 in de expo-ruimte van CC De Kimpel.

Titel