OVERZICHT
08.11.2017

Schilderij voor Sinterklaas

Hebben jullie het toffe schilderij aan de zijkant van het oude stadhuis ook al zien hangen? Vast wel, je kan er niet naast kijken. En vragen jullie zich ook af van waar dat nu ineens komt? Wel, dit schilderij is een cadeautje van de leerlingen van de Kunstkoepel Bilzen aan Sinterklaas.


Zij keerden dit jaar de rollen eens om en gaven hem een cadeautje in plaats van andersom. Een cadeautje om hem welkom te heten in het Sintpaleis in Alden Biesen. Ongeveer 100 leerlingen van de lagere en middelbare graad hebben er ongeveer 3 weken aan gewerkt. Ze hebben het zelf ontworpen en zelf geschilderd. Het resultaat is een abstract schilderij van bijna 12m² groot, een huzarenstukje waar niet alleen zij, maar ook wij heel trots op zijn.


Het ontwerp is abstract, maar toch herkenbaar met de mijter, de staf en de baard die duidelijk te zien zijn. Het schilderij hangt er nog tot 6/12 en eronder hangt een witte plaat waar kinderen (jonge en oude) een boodschap kunnen schrijven voor de Sint.


Onze schepen van academie, Griet Mebis ging een tijdje geleden al eens kijken naar de making-of en was erbij toen ze het schilderij ophingen aan het stadhuis.

Titel

Beter Bilzen - Schilderij Sint
Beter Bilzen Schilderij  Sint
Beter Bilzen Schilderij Sint Stadhuis
Beter Bilzen Schilderij Sint bord stadhuis