OVERZICHT
31.08.2017

Beter Bilzen ?

Beter Bilzen, hoe zit dat nu juist? Is het nu een scheurlijst van Bruno Steegen? En wat met alle mandatarissen van Open VLD? Om hierover wat meer duidelijkheid te scheppen, werd zaterdag 2 september de pers uitgenodigd voor een persconferentie.
Place to be: De Zonhoeve in Beverst.


De lokale pers was aanwezig, maar ook alle mandatarissen want ook zij steunen de verruimingsoperatie van Bruno en gaan samen voor een nóg Beter Bilzen. U herkent op de foto’s: Bruno Steegen, Griet Mebis, Guido Cleuren, Emile Degrève, Wieke Reynders, Marijke Bruninx, Véronique Jans, Yves Willems, Christel Willems en Eddy Franssen.

Maar wat vertelden wij de pers? 


Titel

Waarom Beter Bilzen?

Bruno wilt vanaf nu zijn ambitie niet meer onder stoelen of banken steken. Neen, hij wilt aan  elke inwoner van Bilzen kenbaar maken dat hij kandidaat burgemeester is. Een alternatief voor de ‘oudere’ generatie Brepoels en Sauwens wilt hij niet gezegd hebben, maar de kiezer heeft recht op een derde kandidaat die een hoop kennis en ervaring zal combineren met een frisse wind. Een kandidaat die zowel vertrouwen geeft en uitstraalt, maar daarnaast ook lef en ambitie heeft, buiten de lijntjes durft te kleuren en beslissingen durft te nemen. Maar met steeds 1 doel in het achterhoofd: een beter Bilzen!

Want ‘Beter Bilzen’, u heeft het vast al horen waaien, is dat de nieuwe partij van Bruno Steegen? Neen, Beter Bilzen is een verruimingsoperatie van open VLD Bilzen. Een beweging met een blauw hart, maar eentje die verder kijkt dan dat. De tijd was rijp voor een breder draagvlak, voor een nieuwe dynamiek, voor een team van oude rotten in het vak en nieuwe, enthousiaste mensen met een frisse blik op wat Bilzen nodig heeft. Het voltallige bestuur van Open VLD stapt dus mee in het project ‘Beter Bilzen’, maar er is daarnaast ook plaats voor nieuwe mensen die los staan van Open VLD.

Wat betekent Beter Bilzen?

De afgelopen 5 jaar hebben Bruno en zijn team, samen met de coalitiepartners, Bilzen sterker gemaakt, beter op de kaart gezet en Bilzen in de kijker geplaatst als een gezinsvriendelijke én ondernemende gemeente. Maar een beter Bilzen is meer dan een proces van 6 jaar. Eén legislatuur is té kort om alles te realiseren waar de inwoners van Bilzen recht op hebben We denken dan aan het verder afbouwen van de schulden, minder belastingen, slimme investeringen, …
Bilzen is een uithangbord op het vlak van economie (nieuwe bedrijventerreinen, druk bezocht winkelcentrum, weinig leegstand, gratis parkeerbeleid), evenementen en we hebben een groot cultuur- en sportaanbod. Bilzen leeft en daar zijn onze inwoners heel gelukkig mee. Bilzen is een stad waar het leuk is om te shoppen, te terrassen, te werken, ideaal voor een leuk avondje uit of een leuke gezinsuitstap.
Met de burgemeesterssjerp én omringd door mensen die Bilzen nog beter willen maken, gaan we samen Bilzen verder uitbouwen als een nog meer dynamische, nog meer sociale en nog meer ondernemende gemeente waar het goed is om te wonen, te werken en te genieten. We laten de keuze aan de kiezer, maar wie wil er nu niet gaan voor een BETER BILZEN!

Logo Beter Bilzen

Ons logo

Ons logo is voor interpretatie vatbaar. De ene ziet er 2 hartjes in, de andere een boompje of simpelweg 2 B’s.

  • Zie je een hartje? Goed zo! We hebben immers een hart voor Bilzen! Maar onze partij heeft ook nog steeds een blauw hart .
  • Zie je 2 B’s? Prima! De 2 B’s van Beter Bilzen.
  • Zie je een boompje? Ook goed, want Bilzen blijft een stad in een groene plattelandsomgeving.

Enkele sfeerbeelden