OVERZICHT
24.10.2017

Onbeperkt budget voor Bilzen?

Een journalist stelde de vraag aan onze schepen Bruno Steegen wat hij zou doen met een onbeperkt budget voor Bilzen. Goh … een moeilijke vraag, maar Bruno had meteen dit leuke idee.

Met een onbeperkt budget voor Bilzen, zou ik onder de Markt van Bilzen een grote, ondergrondse parking laten bouwen, waar iedere trotse Bilzenaar en iedereen die Bilzen komt bezoeken gratis zou kunnen parkeren. Het marktplein zou dan parkeervrij en verkeersluw kunnen gemaakt worden, waardoor de horecazaken – die hier een kloppend hart zijn – rondom de markt meer terrasruimte zouden kunnen krijgen.


Iedereen kan zo vlakbij de winkels en horecazaken parkeren en toch staat er geen auto meer op de markt. Dit zou de ideale combinatie zijn van een goede bereikbaarheid en een nieuwe esthetische aanpak van het centrum. Op de markt kan er dan uiteraard meer groen aangeplant worden en kunnen er ook wat kleine speeltoestellen geplaatst worden. Onze markt zou dan een gezellige ontmoetingsplaats worden voor jong en oud. We zouden er ook een kiosk kunnen plaatsen. Hierop kunnen we dan regelmatig wat kleine concerten laten plaatsvinden met eigen – en gastgroepen. Zo kunnen de zomerse avonden op de markt nog mooier en intenser worden.


Mooie plannen dus voor een beter Bilzen!