OVERZICHT
31.05.2018

Binnenkort weer tennissen in eigen stad!

Artikel Made in Limburg - door Kurt Meers


10 ONDERNEMERS INVESTEREN IN NIEUW TENNISCOMPLEX


Begin dit jaar ging Stad Bilzen op zoek naar een private partner om het tenniscomplex aan de Zeepstraat nieuw leven in te blazen. Aan die zoektocht is nu een einde gekomen. Tien lokale ondernemers van bedrijven als Vandersanden, Vestio en Palmaers, investeren in de bouw van een gloednieuwe accommodatie.

Het tenniscomplex in recreatiezone De Katteberg is al een hele tijd hét zorgenkind van het stadsbestuur. De eens zo florerende club is de afgelopen jaren ten prooi gevallen aan faillissementen en verloedering. Vandaar dat er werd gezocht naar een structurele oplossing voor de sportliefhebbers.

Een groep van Bilzense ondernemers heeft nu het voortouw genomen om het tenniscomplex nieuw leven in te blazen. Er wordt een volledige nieuwbouw met buitenaanleg gezet, goed voor vijf indoortennisvelden, vijf outdoorterreinen, drie padelpleinen en een brasserie met ruime bar en buitenterras. Dat is de verdienste van investeerders als Ed Somers en Stefan Vangronsveld (Vestio), Peter Gijsen (Geotec), Luc Janssen (Janssen Bouwonderneming), Patrick Vos (Daerden), Ivan Jorissen (Bouwpunt Jorissen), Ivo Palmaers (Group Palmaers) en het trio Lucien Carmans, Jean-Pierre Wuytack en Guy Wauters (Vandersanden Steenfabrieken).


Ed Somers van Vestio legt uit: “Het complex wordt ingeplant in de bestaande recreatiezone van De Katteberg en moet een open, uitnodigend en toegankelijk centrum worden. Niet alleen voor sporters maar ook voor supporters, wandel- en wielertoeristen, senioren en schoolgaande jeugd. Het wordt dus geen eliteclub, maar een plek waar mensen uit alle doelgroepen en van alle leeftijden samenkomen in een ontspannen sfeer en groene omgeving.”

Het stadsbestuur is heel tevreden met de oplossing. Schepenen Swennen en Steegen, alsook burgemeester Brepoels, laten weten blij te zijn dat de 10 ondernemers willen investeren in het project. Het dossier wordt afgerond volgens het best mogelijke scenario, waarin de hele zone wordt opgewaardeerd voor een totaalconcept van sport en ontspanning, zo stellen de bewindvoerders.