OVERZICHT
01.04.2020

Miel op bezoek in basisschool Het Klein Kasteeltje in Rijkhoven

Onze schepen van onderwijs Emile Degrève trok naar de school van Rijkhoven om er de mooie, kleurrijke speelplaats te bewonderen. Reden van zijn bezoek was een gesprek met John Deckers, voorzitter van het oudercomité van de school. Miel koos hem uit voor een leuke dialoog voor het voorwoord in het stadsmagazine 'Dertien' van maart.

Als schepen van onderwijs was de keuze voor een school of een oudercomité als gesprekspartner snel gemaakt. En de keuzemogelijkheden waren dan enorm want in elke deelgemeente is er een kleuter- en basisschool, soms zelfs meer dan 1. En dan zijn er nog de vele secundaire scholen. Toch wel iets om trots op te zijn, ons onderwijsaanbod. Niet alleen het aantal scholen, maar zeker ook de kwaliteit die ze aanbieden. Elke school is een kwalitatieve school die er niet alleen in slagen om de kinderen een degelijk onderwijsniveau aan te bieden, maar ook werk maken van het goed gevoel van hun leerlingen.

Ook de oudercomité's spelen een belangrijke rol in het Bilzerse onderwijs. Net als de scholen zijn het allemaal loyale, toegewijde mensen. Mensen die de school willen ondersteunen waar ze kunnen, met 1 doel: het welbehagen van de kinderen.

John Deckers, voorzitter van het oudercomité van het Klein Kasteeltje in Rijkhoven, heeft met zijn team al heel wat kunnen verwezenlijken voor de school. De aankoop van laptops, Ipads, vergroening van de speelplaats en de aankoop van speeltoestellen hiervoor. Dat is heel wat en ook wel wat meer dan een gemiddeld oudercomité voor elkaar krijgt. De financiële middelen hiervoor halen zij bij hun Elfen&Trollentocht, al jaren bekend binnen Bilzen en ver daar buiten. Een hele mooie organisatie, op maat van de kinderen, waar best veel bij komt kijken, maar wat ook heel leuk is om te doen en wat geld in het laatje brengt voor extra middelen voor de school.