OVERZICHT
23.09.2020

Miel en Griet delen belangrijke zakjes uit

Vijftig mondmaskers, een faceshield en een busje ontsmettingspray, dat zit er in de zakjes die Miel en Griet zijn gaan uitdelen aan de scholen en aan de medewerkers van de buitenschoolse kinderopvang.
Toen de heropening van de scholen aangekondigd werd, werd dat nieuws op vele plaatsen enthousiast onthaald, zowel door ouders als door kinderen. Ook de directie en leerkrachten van de scholen waren blij dat ze terug voor de klas konden staan (al werd dit beperkt tot een aantal klassen). De scholen stonden wel voor een organisatorische uitdaging en moesten voortdurend schakelen en bijsturen.

Onze schepen van onderwijs Emile Degrève en van kinderopvang Griet Mebis hebben daarom verschillende keren rond tafel gezeten met de schooldirecties om te kijken waar wij hen konden ondersteunen.
Eén van die ondersteuningsmaatregelen zijn de zakjes die elke leerkracht en medewerker van de buitenschoolse kinderopvang heeft ontvangen van hen met een pakje met 50 mondmaskers, een faceshield en een flesje ontsmettingsspray.

Op die manier willen we samen werken aan een veilige schoolomgeving! Al konden we vaststellen dat de scholen al verregaande inspanningen hebben gedaan: de Bilzerse scholen zijn ‘Corona-proof’!
We wensen alle scholen veel succes met de heropstart en willen hun enorm bedanken voor de vele inspanningen, hun flexibiliteit en gedrevenheid van de afgelopen periode!


Titel