OVERZICHT
26.10.2020

Guido geeft uitleg over de looplijnen.

De roze lijnen in het centrum, dat was opeens het gespreksonderwerp van de dag. Iedereen was in de ban van roze strepen op de markt en op het voetpad voor de café's. Hoog tijd voor een woordje uitleg (zie filmpje met Guido).

De looplijnen die nu roze zijn, worden permanente looplijnen om de toegankelijkheid van het centrum te verhogen. Hiermee willen we het vooral voor rolstoelgebruikers, mindervaliden, mensen met een rollator of een buggy en zelfs voor de dames met hoge hakken wat gemakkelijker maken. De vraag hiernaar was bijzonder groot en was er al een geruime tijd!
De kasseien tussen de roze kasseien worden vervangen door een vlakke steen, dezelfde als op het voetpad van de Brugstraat ligt. Daarvan weten we ondertussen dat deze heel gemakkelijk en veilig begaanbaar zijn.
De aanleg van de nieuwe stenen gebeurt in een zekere fasering. Het centrum is ingedeeld in zones en elke zone wordt apart aangepakt. Normaal was eerst de markt aan de beurt, maar Guido heeft nu de werken aan de café's voorrang gegeven omdat de horeca-zaken nu toch gesloten zijn en zij er op die manier geen last van hebben. De zaken blijven uiteraard wel bereibkaar voor afhaal. De Markt en de straat met handelszaken komen daarna aan de beurt. Ook de handelszaken zullen ten alle tijden bereikbaar blijven.

bekijk hier het filmpje