OVERZICHT
16.10.2020

Een schitterend initiatief: de Zomerschool

Negenenvijftig blije gezichtjes, 14 gemotiveerden leerkrachten, 2 gedreven logopedisten en 15 vrolijke animatoren, dat was de Zomerschool van Stad Bilzen.

De Zomerschool vond plaats van 10/08 tot en met 21/08. Voor de gelegenheid mochten we gebruik maken van de lokalen van basisschool Gobilijn. Daar konden we 6 klasjes onderbrengen. Twee klasjes van het 1ste leerjaar, en dan telkens 1 klasje van het 2e, 3e, 4e en 5e leerjaar. Elke voormiddag werd er les gegeven (rekenen en taal). In de namiddag zorgden de animatoren voor leuke sport-, spel- en knutselactiviteiten. Maar er waren ook leuke workshops, een goochel/theatershow en we sloten de week telkens af met een optreden van Stijn Moekaars.

Alhoewel de leerkrachten als de leerlingen in het midden van de vakantie terug naar school moesten, was iedereen al van voor de start heel enthousiast over het initiatief. De sfeer op de Zomerschool was dan ook heel bijzonder: warm, gezellig en vrolijk. Elke dag opnieuw zagen we blije gezichten aan de schoolpoort, bij jong en oud. Het leerkrachtenteam was super gemotiveerd. Iedereen kwam voor hetzelfde doel: kinderen helpen. En ook de leerlingen waren blij met de extra aandacht en wilden heel graag bijleren. En daar zijn we met een heel team ook in geslaagd.
Kortom, de Zomerschool was een schitterend initiatief van onze schepen van onderwijs Miel Degrève!