KERKHOFVRIENDEN MARTENSLINDE

Een kerkhof hoeft niet altijd saai of eng te zijn.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Titel

Dat een kerkhof niet altijd saai of eng moet zijn, bewijzen de kerkhofvrienden van Martenslinde. Zij haalden zelfs de nationale televisie. En daar waren ze heel blij mee, en wij uiteraard ook. Want onder de hoede van onze schepen Guido Cleuren dragen ze zo bij aan een beter Bilzen.

 

Een tijdje geleden kregen de kerkhofvrienden van Martenslinde hoog bezoek. Van een cameraman én een geluidsman. Ze kwamen filmen voor het programma ‘Iedereen Beroemd’. Onze schepen van openbaar groen Guido Cleuren stond mee aan de wieg van dit initiatief en is dan ook bijzonder fier met de extra aandacht die ze krijgen van het televisieprogramma.

Hij licht toe: ‘De kerkhofvrienden, zoals wij ze noemen, is een groep van 10 à 12 vrijwilligers met groene vingers die de stad ondersteunen met het groenonderhoud op het kerkhof in Martenslinde. Ze komen 7 à 8 keer per jaar samen en het is altijd een gezellig samenzijn. Er wordt gewerkt, maar om 16u is er koffie met taart. Het aangename aan het nuttige koppelen noemen ze dat.


We zijn als stad uiteraard heel blij met dit initiatief. Niet alleen met het feit dat er een betrokken groep mee werkt aan de vergroening van het kerkhof, maar ook het sociale aspect juichen we uiteraard toe. Het initiatief kwam van ons, weliswaar gezien bij onze noorderburen waar dit soort projecten al langer bestaan. En de groep vrijwilligers was snel gevonden dankzij ‘Lin in het Groen’, een beweging met vrijwilligers die onder meer het groen in Martenslinde met veel zorg en aandacht behandelen, met Katrien Bruggeman en Jeanine Vanherle als stuwende kracht. In Mopertingen is er trouwens ook zo een groepje. Daar zorgt een trio voor het onderhoud van de graven zelf. Vrijwilligers met groene vingers mogen zich trouwens altijd melden, niet alleen in Martenslinde want het zou leuk zijn als we dit initiatief ook kunnen verder zetten in onze andere deelgemeenten.’