OVERZICHT
10.04.2020

Scholen en kinderopvang open tijdens paasvakantie

Bijzondere tijden vragen bijzonder maatregelen. Dat ondervinden we al langer. Het vergt van sommige groepen ook extra inspanningen en dat is niet altijd evident. We zijn dan ook heel blij dat onze schepen van kinderopvang Griet er voor heeft kunnen zorgen dat zowel de scholen als de stedelijke kinderopvang Domino tijdens de paasvakantie open blijven.

Na nauw overleg met directie en leerkrachten van scholen, de begeleiders van de buitenschoolse kinderopvang en de begeleiders van onze eigen stedelijke kinderopvang Domino is er beslist om de opvang tijdens de paasvakantie verder te zetten. Alle stedelijke vestigingen van de voor- en naschoolse kinderopvang Domino zullen open zijn, als ook de voor- en naschoolse opvanginitiatieven van de scholen. Tijdens de schooluren worden de kindes opgevangen in de eigen school.

Op deze manier zetten we de routine van voor de paasvakantie gewoon verder zodat kinderen in dezelfde contactbubbel blijven en er dus geen nieuwe opvangmogelijkheden moeten gezocht worden of groepen gemengd zullen worden.

De opvang is, zoals reeds ervoor werd bepaald, voor kinderen van ouders die in cruciale sectoren werken, voor kinderen uit kwetsbare gezinnen en kinderen waarvan de ouders echt geen andere opvangmogelijkheid hebben.


Meer info?

  • Opvang voor schoolgaande kinderen: neem contact op met de school van jouw kind of met Domino (089 41 89 56). Opgelet: alle inschrijvingen komen te vervallen. Ouders dienen hun kind voor de periode van de paasvakantie terug in te schrijven.
  • Opvang voor kinderen < 2,5 jaar: neem contact op via huisvanhetkind@bilzen.be of 089 51 94 80 of surf naar opgroeien.be. Dringende vragen mogen ook gesteld worden via corona@opgroeien.be.
  • Opvang voor kinderen > 12 jaar: indien er een dringende opvangnood is, mag u contact opnemen met onze diensten via info@bilzen.be. Wij zoeken dan samen met u een oplossing op maat.