OVERZICHT
21.05.2021

Plannen voor een nieuwe scholencampus

Bilzen staat voor kwaliteitsvol onderwijs. Zowel onze lagere - als middelbare scholen bieden stuk voor stuk degelijk, onderwijs aan. Het is niet voor niets dat vele kinderen uit de buurtgemeenten hier komen school lopen.
Bij kwaliteitsvol onderwijs hoort een goede infrastructuur. Daarom dat het Katholiek Secundair Onderwijs St Jozef en Stad Bilzen samen een nieuwe scholensite gaan uitbouwen. Deze zal zich in een zone tussen de Nieuwstraat en de Oude Tongersestraat bevinden. En zal alle leerlingen van het technisch - en beroeps secundair onderwijs huisvesten. De leerlingen van de TISJ en het IKSO verhuizen dus op termijn naar daar. Met de aanpassing van de N2 die op stapel staat en ook de ondertunneling van de Hasseltsestraat wordt deze zone een belangrijke toegangspoort voor Bilzen.

De huidige locaties van de onderwijsinstellingen in Bilzen krijgen in overleg met het stadsbestuur een zinvolle herbestemming. Zo zal er aan de TISJ in de Wijerstraat een woonproject worden gerealiseerd. Dat is goed voor de versterking van de handel en middenstand in Bilzen. Meer gezinnen in het centrum, betekent ook meer koopkracht. Hierdoor zal ons stadscentrum nog meer bloeien.”