OVERZICHT
23.04.2020

Kiwanis schenkt laptops aan kansarmen

Enkele weken geleden lanceerde de stad Bilzen de actie ‘Doneer je laptop’, een initatief van Huis van het Kind en schepen van onderwijs Emile Degrève. Het Sociaal Huis, de scholen, jeugdwelzijnswerkers en het Huis van het Kind bundelen de krachten om gebruikte laptops in te zamelen voor leerlingen uit kwetsbare gezinnen. Zo krijgt iedereen de kans om in deze periode van thuis uit les te volgen of taken te maken.

 Serviceclub Kiwanis Tongeren-Bilzen Amicitia gaf het goede voorbeeld en overhandigde deze week enkele gloednieuwe laptops aan vertegenwoordigers van het project. Nini Nassen en Greet Bollen (Kiwanis): “De opbrengst van onze activiteiten en sponsoring gaat  zowel naar lokale als internationale projecten. We gaan daarbij op zoek naar sociale projecten die hulp bieden aan kinderen. Met de schenking van deze pas aangekochte laptops willen we de jongeren uit onze eigen regio een hart onder de riem steken in deze bizarre tijd.”


Ook een laptop om te doneren? Dat kan elke werkdag tussen 9 en 11 uur of tussen 13.30 en 15 uur binnenbrengen in het Sociaal Huis in de Hospitaalstraat 15 in Bilzen. Je kan het toestel ook laten ophalen. Neem hiervoor contact op via huisvanhetkind@bilzen.be of bel naar 089 39 96 50 of 0472 18 69 22. Vrijwilligers reinigen de toestellen, verwijderen de data (met garantie van je privacy) en bezorgen ze aan leerlingen in nood.