OVERZICHT
10.04.2020

Jong VLD zet hulpverleners in de lokale bloemetjes

Naar aanleiding van de Wereldgezondheidsdag schenkt Jong-VLD Bilzen de Bilzerse zorgcentra en vrijwilligersorganisaties bloemen van lokale kwekers. Zo willen de enthousiaste jongeren op twee vlakken hun steentje bijdragen in deze uitdagende tijden. Enerzijds steken ze een hart onder de riem bij het lokale medisch personeel en zij die nood hebben aan zorg. Anderzijds steunt deze actie de lokale telers die momenteel met grote overschotten zitten.

“Blijf in uw kot en versier het met lokale bloemetjes.”

 

Onder het motto “zet onze helden in de lokale bloemetjes” wil Jong-VLD Bilzen op hun manier twee sectoren steunen die grote gevolgen ondervinden van COVID-19. “Als jongelingen proberen we te steunen waar mogelijk, al is het mentaal”, zegt Michiel Steegen, voorzitter van de vereniging. “In Bilzen zijn er reeds fantastische initiatieven genomen, bijvoorbeeld de mensen die belangeloos zelf gezichtsmaskers maken en uitdelen aan zij die het nodig hebben. Wij hebben de middelen en kennis niet om dit te kunnen voorzien, maar we steunen op onze manier. We hopen met deze actie het moreel hoog te houden in de Bilzerse zorgcentra en bij de vele vrijwilligers.” De actie wordt met veel enthousiasme onthaald bij de verzorgingstehuizen. “Ook hier zijn echte helden in de zorg dagelijks aan het werk. Een bloemetje wordt erg gewaardeerd, zowel door onze medewerkers als door onze patiënten”, klinkt het.

 

Samen met het sociale aspect, wil de vereniging ook wijzen op de economische kant van het verhaal. “We mogen niet vergeten welke financiële gevolgen de huidige situatie heeft, in haast elke sector. Zo ook in de bloemenbranche. Daarom kopen we de bloemen aan bij lokale telers. Om ons aan de maatregelen te houden, zullen de telers ook zelf de bloemen rondbrengen. Met deze kruisbestuiving willen we een positief verhaal brengen.” Jong-VLD Bilzen roept dan ook op om de lokale economie te blijven steunen: “Doe je aankopen lokaal. In Bilzen kan je bijvoorbeeld terecht op bezoekbilzen.be/kooplokaal. Hier vind je lokale handelaars die hun koopwaar bezorgen of waar je contactloos kan afhalen: van horeca tot handelszaken.”

 

Ten slotte wil Steegen nog meegeven: “Blijf in uw kot en versier het met lokale bloemetjes”.