OVERZICHT
26.05.2021

Guido nodig iedereen uit voor 'Bilzen de boer op'.

De wekelijkse markt in Bilzen is al sinds jaar en dag één van de, zo niet dé gezelligste markt van onze provincie. Het uitgebreide aanbod en de gezellige opstelling van de kramen bezorgen velen haast een vakantiegevoel.

Zowel de marktkramers als de bezoekers komen graag naar onze markt. Mensen komen ook niet alleen om te kijken of te kuieren, maar ze komen er hun boodschappen doen. Ze kunnen dan ook kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod.
Maar toch ontbrak er nog iets ….
Wat het aanbod van bio-producten en producten die rechtstreeks van de producent naar de consument gaan, de zogenaamde korte keten, zijn er nog uitbreidingsmogelijkheden.
De vraag naar bioproducten en producten uit de korte keten wordt steeds groter. Mensen gaan bewuster om met voeding, kiezen voor lokaal én gezond. Corona heeft deze vraag zelfs nog wat versterkt.

Daarom organiseert de vzw Landbouwdagen en Agricultura in samenwerking met Stad Bilzen vanaf 10 april tweewekelijks de markt ‘Bilzen de Boer op’. Een markt waar korte keten en biologische producten centraal staan. Een tiental standhouders biedt diverse (biologische) voedingswaren aan uit eigen streek. Het gamma varieert van hoeveartikelen tot seizoensgebonden lekkernijen. Heerlijk en eerlijk, zoals dat heet, zonder tussenschakels tussen de producent en de consument.

We houden deze markt kleinschalig omdat we bewust samenwerken met mensen uit de buurt. Zo blijft het ook een corona-veilig event. Na 6 maanden volgt er een evaluatie.

En we trekken dat verhaal nog verder, ook in de volgende edities van het plattelandsevent Agricultura zullen korte keten en bio meer aan bod komen, meer nog: dat wordt het centrale thema van het event.

 ‘Bilzen de boer op’, vanaf 10 april, elke tweede en vierde zaterdag tussen 8 en 12 uur op het Camille Huysmansplein.

Titel

Guido Cleuren Beter Bilzen Bilzen de boer op