OVERZICHT
01.12.2021

GRIET EN GUIDO BRENGEN EEN HEEL DORP OP STAP

Inwoners verbinden, verenigen, mobiliseren, laten kennismaken met elkaar, met cultuur, met hun dorp, laten genieten en mooie herinneringen geven. Dat was ons opzet van Dorp Op Stap.

Tijdens een theaterwandeling zullen inwoners hun buurt op een andere manier leren kennen. Op verschillende haltes langs het traject worden de deelnemers verrast met meeslepende vertoningen. Beleving staat centraal. De theater-, muziek- en/of vertelacts worden gebracht door professionele artiesten en (straat)theatergezelschappen. Telkens brengt eén van de acts een speciaal optreden op maat van het betreffende dorp, om de eigenheid te benadrukken.

Het woord verbinding is tegenwoordig een sleutelwoord. We kunnen er niet onderuit, we leven nu eenmaal in een tijd waarin individualisering, egocentrisme en eenzaamheid een groeiend probleem zijn.

Net daarom zijn projecten als Dorp Op Stad belangrijk! Het brengt vrijwilligers en inwoners op een leuke, veilige en gezellige manier samen. Het schept niet warme herinneringen, maar ook een gevoel van samenhorigheid, een band met de buren, met het dorp an sich.
In 2021 kwamen de dorpen Meren, Eik Schoonbeek en Martenslinde aan bod. Volgend jaar zullen anderen aan de beurt zijn en we blijven doorgaan tot dat elk dorp samen op stap is kunnen gaan.