OVERZICHT
16.12.2020

Financiële ondersteuning voor pleeggezinnen

Van 13 tot 22 november is het de week van de pleegzorg. Iets wat we niet zo maar voorbij mogen laten gaan want pleegzorg is iets nobel, iets groots en van onschatbare waarde.
Bilzen is sinds 2017 pleegzorgstad. Hiervoor hebben we een samenwerking met Pleegzorg Limburg. Er worden in onze stad momenteel 20 pleegkinderen jonger dan 18 jaar opgevangen in ongeveer evenveel pleeggezinnen.

We willen onze Bilzerse pleegouders tijdens deze week extra bedanken voor de warme, liefdevolle thuis die ze aan hun pleegkinderen geven. Zij maken echt het verschil voor deze kinderen en dat ontzettend waardevol.

Vanaf januari 2021 kunnen onze Bilzerse pleeggezinnen rekenen op een extra ondersteuning. Ze ontvangen een eenmalige premie van €50 en een jaarlijkse toelage van maximum €50 voor kinderopvang of vakantiewerking. Alle pleegzorggezinnen die gedomicilieerd zijn in Bilzen en aangesloten zijn bij Pleegzorg Vlaanderen hebben hier recht op. Dit alles staat uitgeschreven in een reglement zodat de toelagen gelijk en objectief worden toegekend.

Een mooie actie en een fijne samenwerking tussen onze schepen van Kinderopvang Griet Mebis en schepen van Sociaal Beleid Maike Meijers (TOB).