OVERZICHT
01.04.2020

De Boomhut: speelpleinwerking op maat van kinderen met specifieke noden

Het was een lang traject, maar eentje waar ze haar tanden in gezet had om niet meer te lossen! Onze schepen van Kinderopvang, Griet Mebis, wilde zo graag dat er opvang kwam voor kinderen met specifieke noden en het is haar gelukt! Ze bracht de juiste partijen rond tafel en daaruit groeide een hele mooie samenwerking, die de naam 'De Boomhut' kreeg.

De Boomhut is de naam voor speelpleinwerking op maat voor kinderen met specifieke tussen 3 en 21 jaar. Stad Bilzen, RegenbOog vzw en Klavertje 3 slaan de handen in elkaar om dit mogelijk te maken. In de zomervakantie zullen deze kindjes 5 weken terecht kunnen in de Boomhut. Er zijn elke week ongeveer 20 plaatsen beschikbaar. Klavertje 3 stelt met veel plezier het schoolgebouw ter beschikking hiervoor. Stad Bilzen stelt 10.000€ ter beschikking.

Opvang in de zomervakantie is een eerste, maar zeer belangrijke stap. Ook kindjes met specifieke noden hebben recht op een leuke vrijetijdsbesteding in de zomer. Hopelijk is dit het begin van een volwaardig programma in elke vakantie en/of een voor- en naschoolse opvang. De wil van de drie partijen om dit te realiseren is er alvast!