OVERZICHT
27.03.2020

1 miljoen Euro voor fietsnelwegen

We beloofden de Bilzenaar meer en betere fietspaden en we voegen meteen de daad bij het woord. De veiligheid van de zwakke weggebruikers blijft onze prioriteit. Onze schepen van Openbare werken Guido Cleuren maakt graag mee werk van vlotte, veilige en comfortabele fietsverbindingen voor langere afstanden.

Eind dit jaar, ten laatste begin 2021 zal er hiervan al concreet werk gemaakt worden door een nieuw fietspad van 1 km in Heesveld via Twaaldbunderweg en Spurkerweg. De Spurkerweg krijgt een dubbelrichting fietspad van de Munsterbeekweg tot de Tuinweg. Ook de Eikerveldweg en Munsterbeekweg krijgen een nieuw fietspad.
Daarnaast werken we ook aan de verbeterde zichbaarheid van onze zwakke weggebruikers door de heraanleg van het kruispunt Heesveld met Twaalfbunderstraat en een verschuiving van het kruispunt Eikerveldweg met Kuilenweg. Het fietspad van de Munsterbeekweg krijgt een nieuwe ledverlichting die in het natuurgebied tussen middernacht en 05u gedoofd wordt, uit respect voor de natuur.

Het kostenplaatje voor dit alles komt neer op bijna 1 miljoen Euro, 998.965€ om precies te zijn. Een bedrag dat volledig door de Provincie Limburg wordt gesubsidieerd.